Renovera inför försäljning

Om du är på väg att sälja din bostadsrätt så kan det vara värt att kolla igenom vad du skulle kunna renovera och förhoppningsvis få igen pengarna och kanske till och med tjäna en slant på att renoverar inför försäljningen.

Det behöver inte vara fråga om en helrenovering utan att man kollar upp vad som är mest nödvändigt för att göra bostadsrätten så attraktiv som möjligt. Att måla och tapetsera om är inte så kostsamt och du kan säkert räkna hem dom pengarna vid en försäljning. Större renoveringar som byte av kök eller en badrumsrenovering kanske du måste fundera en extra gång på om det kan vara värt att utföra den renoveringen. Numer så finns det exklusiva produkter för golvbeläggning ute på nätet som till exempel äkta granit, som du kan använda dig av för att få den där lite lyxigare känslan av ditt badrum.

Allt som kan förbättras inför en försäljning är bra att åtgärdas innan du tar in en mäklare och påbörjar en försäljning. När du har genomfört de renoveringar du vill så är det dags att göra en home staging som gör att din bostadsrätt blir attraktiv inför försäljning. Vissa mäklare har dessa kontakter och kan hjälpa dig med detta eller så kan du söka på nätet och ordna med något företag som gör detta åt dig. Du kan även fixa detta själv genom att se till att det är fräscht och välstädat inför visningen.