Ordna en lyckad visning

Att sälja sin bostad är ett stort steg för många in i ett nytt livskapitel men det kan krävas mer än vad man tror innan man kan få den såld. När man vill få sin bostad såld är det A och O att imponera och väcka köplusten hos de eventuella budgivarna.

Visningen blir en av de viktigaste delarna i ditt bostadssäljande då den ger de eventuella nya ägarna ett första helhetsintryck av bostaden. Ett bra intryck ger fler bud, och fler bud höjer slutpriset vilket gör att du inte bara kan flytta utan får mer att flytta för. Se till att bostaden är harmonisk, skåpen rensade och källaren tömd innan spekulanterna kommer! Dessa är bara några av de tips som Fastighetsbyrån sammanställt.

Visa ditt hem från sin bästa sida

Vid visningen är det extra viktigt att det är rent och fint. Ett ostädat hus ger ett mycket dåligt intryck – även om man kan se att det är fint när det är städat! Om du känner att det blir för mycket att städa ur hela bostaden själv mitt under flyttstressen och planeringen kan det vara en god idé att låta någon annan göra jobbet. Genom att anlita proffs för städning kan du minska på stressen och samtidigt få ordentligt rent. Innan visningen är det också bra att se till att allt i teknikväg som lampor och eluttag fungerar då spekulanterna annars kan få ett dåligt intryck även av detta.

Visningen

Medan visningen pågår är det A och O att mäklaren är där för att svara på spekulanternas frågor och funderingar samtidigt som det kan vara bra att du också är på plats. Du ska nämligen inte lita på att spekulanterna själva kan föreställa sig hur de skulle kunna inreda hemmet – du kan behöva agerande en hjälpande hand för att få igång deras fantasi. Samtidigt är det du som ska sälja hemmet så det har betydelse att du träffar spekulanterna och inte bara blir ett namn på pappret. Inger du förtroende, kan du ge spekulanterna den lilla extra pushen de behöver för att lägga ett bud.