Moderna innovationer

Dagens teknik skapar möjligheter att skapa moderna innovationer, det märks om inte annat på den digitala teknikens framfart och de uppfinningar som kommer inom det området. Inom byggnationer så kanske det inte hänt så mycket men det finns en del nya uppfinningar även här.

Vad som framförallt krävs är människor som har idéerna för att det ska komma fram nya innovationer, universiteten är ett sätt att få de som utbildar sig inom olika yrken att anamma tanken med nya uppfinningar. Inom bygg så kommer det säkert att hända mycket framöver och man får följa utvecklingen och se vad som komma skall.

Något som är en relativ ny uppfinning är att ta vara på solens strålar för att belysa olika rum i fastigheter och hus. Genom ett forsknings och utvecklingssamarbete med Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg så skapade Parans 2002 den första generationen med Paransljus, alltså att föra solens ljus via fiberoptik vidare ner i fastigheter och belysa rum och lokaler med solljus. För att se de projekt som genomförts kan du kolla här.

Har du bra idéer så låt dom komma fram och du kanske är den senaste i raden med något revolutionerande uppfinning som alla vi andra kan få ta del av och framförallt få användning för. Ta kontakt med uppfinnare.se och se om det finns någon förening i närheten av dig som du kan gå med i. Där kan du få utlopp för dina smarta lösningar och hjälp att gå vidare om det är en riktigt bra uppfinning.