Knep för att sälja bostadsrätten

När det är dags att gå vidare till ett nytt boende behöver du kasta dig in i säljprocessen och det kan vara en stressig tid. Du vill så klart ha så mycket som möjligt för lägenheten och locka många intressenter till visningen. Det finns massor med olika knep du kan ta till för att öka chanserna till en bra försäljning:

  • Rätt belysning – se till att alla lampor fungerar och ger rätt sorts ljus. Kolla in utbudet och trender just nu på A-ljus, en av de största på marknaden, för att se vad som är populärt. Byt ut tråkiga lampor för bättre belysning och bättre bilder!
  • Få möbler – ta bort överflödiga möbler och låt det vara lite mer nedskalat. Det är lättare att få en storlekskänsla av rummet och det ser mer professionellt inrett ut.
  • Ta bort foton – byt ut dina foton på släkt och vänner. Folk vill se sina egna liv, inte ditt, när de kliver in i rummet. Skriv ut fina bilder från nätet eller använda vykort för att ersätta fotona under visningen.
  • Hemnettoppen – betala mäklaren det lilla extra så att din annons kan ligga på annonstoppen på Hemnet. Fler ser annonsen och väljer att komma på visningen.
  • Homestyling – ska bostadsrätten säljas för flera miljoner är det värt pengarna att få lägenheten homestylad av ett proffs. De kan hitta nya sätt att möblera och har ibland egna inventarier som de hyr ut för att skapa en ny känsla i lägenheten.
  • Renovera – undersök bostadens skick. Tror du att du får tillbaka pengarna om du tapetserar om ett rum eller lägger nytt golv? Stora åtgärder såsom kök och badrum är inte värt det om du bara ska sälja, bättre att de nya ägarna gör det själv och får välja material som de gillar.