Fördelar med golvvärme

Visst är det fantastiskt skönt när man kommer in och golvet är varmt och skönt. Det finns fördelar med golvvärme som gör det svårt att inte välja detta om nytt golv ska läggas in. Det är både praktiskt och ekonomiskt.

Du kan välja att enbart lägga golvvärme i vissa delar av huset eller så slår du på stort och lägger in det i hela huset. Med dagens teknik så kan du styra vilken värmegrad som varje rum ska generera så du får exakt den temperatur du vill. Sovrummet kanske ska vara lite svalare än vad man vill ha på toaletten och kanske i vardagsrummet. Medans hallgolvet framför dörren vill man i alla fall vintertid köra på rätt så rejält så det torkar upp fort.

Vad man välja för typ av golvvärme? Vattenburen golvvärme känns som den ger en behagligare värme och att om du redan har vattenurna element så blir dessa överflödiga då du lägger in vattenburen golvvärme. Det blir lättare att möblera upp rummen med alla element borttagna. Det blir också en jämnare temperatur med golvvärme än annan uppvärmning då slingorna ligger runt i golvet.

Visst kan de bli mer ekonomiskt att installera golvvärme även om just själva golvvärmen också drar energi. Du får en jämnare temperatur i varje rum och kan hålla koll på var du, inom parentes, ”slösar” på energi och där dra ner någon grad så kan du spara något på detta. Det känns också som om att luften cirkulerar mindre med golvvärmen och du får inte lika mycket av dammpartiklar som flyger runt, i kombination med bra ventilation så kan det ur allergisynpunkt vara bättre med golvvärme.