Flyttstädning

När man sålt sin lägenhet så blir det oundvikliga flyttstädningen som kommer på tapeten, alla som flyttat vet hur pass mycket kraft och energi en flytt tar. Antingen så väljer man att bjuda in några vänner som hjälper till eller så anlitar man en städfirma so gör jobbet åt en.

Med dagens rut-avdrag så är det absolut betydligt billigare än vad det varit att anlita städhjälp i hemmen och du kanske redan har något företag som kommer och städar hos dig varannan vecka eller veckovis. Kolla upp med det företaget om de kan ta sig an en flyttstädning.

Om du tänker ordna detta själv så se till att det blir ordentligt städat enligt konstens alla regler. Förutom det vanliga så finns det saker som man kanske lätt glömmer bort. Här kommer några bra tips att tänka på:

  • Tänk på att rengöra alla målade ytor även de som är bakom element
  • Alla fönster ska tvättas både in och utvändigt.
  • Rengör garderober invändigt och även ovanpå
  • Tänk på att torka av golvlister och trösklar när du torkar av golven.
  • Finns det armaturer som ska vara kvar, ta ner dessa och rengör  och häng upp igen.
  • Vid städ i badrummet glöm inte under och bakom badkar om sådant finns, rengör golvbrunnar och ventiler.

Som en ordentlig storstädning men med det lilla extra, visst känns det skönt när man flyttar in i ett hem och det är ordentligt städat. Som du själv önskar att det skulle vara så bör det bli när du själv har städat. Be gärna någon av dina vänner komma som en extra kontrollant för att godkänna, skulle något behövas städas om är det bättre att få veta det innan.