Byta eller renovera fönster

Som bostadsrättsförening så kommer den oundvikliga frågan om man ska byta eller renovera de fönster som finns på föreningens fastigheter. Detta är ett beslut som måste tas upp på den årliga stämman som föreningen har.

Att göra något åt fastigheternas fönster kommer förr eller senare. Är det gamla vackra fönster så kanske en renovering är vad som bör göras för att behålla fastigheternas charm. Även vid renovering av fönster så kan det spara energi som med nya moderna fönster. Det är ofta fasad, fönster och allt som är utomhus som får stå emot allt väder och vind. Det är viktigt att man regelbundet kollar upp huruvida fönster behöver bytas eller renoveras.

Det kan vara i samband med att man planerar att göra något åt fasaden som fönster kommer upp på agendan. Då det redan har byggts ställningar kring en fastighet så kan det vara ekonomiskt att byta eller renovera fönster i samma veva. Fönster kan klara sig upp till 30 år innan det är dags att göra något. Det kan dock vara en fördel att prata med kunniga inom området för att säkerställa vad man bör göra med sina fönster.

När man väl har restaurerat sina fönster så har man hjälpt till att öka värdet på föreningens fastighet och även på de bostäder som finns i fastigheten. Även om det blir en kostnad som föreningen måste ta så kommer det alla till gagn. Det kan även vara så att kostnaderna för uppvärmning sänks i bostäder och fastighet med nyrenoverade fönster. Det är många parametrar som måste tas i beaktning innan ni bestämmer er för hur ni ska göra med er fastighet.