Bygg ett fritidshus

Om du är lägenhetsinnehavare så kanske det skulle vara skönt att få en fristad genom att bygga ett eget fritidsboende. Det kan vara oerhört skönt att ha ett ställe dit man kan åka på ledig tid och tillbringa sommarens semester på. Det behöver inte alls vara samma lyx som hemmavid, men om man önskar detta så är det upp till var och en.

Se till att hitta en tomt som ni vet ni kommer att trivas med. Det kan finnas fina tomter som inte är allt för dyr och där ni enkelt kan sätta upp ert fritidshus. Det behöver inte kosta skjortan att att förverkliga sina drömmar om ett sommarboende. De byggregler som gäller för en sommarstuga är i princip desamma som för ett vanligt boende. Ett hus som man ska bo i mer permanent kräver saker som tillgänglighet och energiprestanda. Det vill säga att du kan minska kraven på energikraven för ett fritidsboende.

Dock så är det viktigt med brandskydd, bärighet och annat som är av vikt för en byggnad. Bygglov behöva alltid ansökas om då det kommer till nybyggnationer på en obebyggd tomt. Börja inte med att bygga ett Attefall på din tomt. Detta är något som du kan bygga senare utan att ansöka om bygglov, bara göra en bygganmälan till den kommun som du ska bygga i. Då byggreglerna är betydligt enklare för ett fritidshus så är det inte säkert att bygget behöver en kontrollansvarig. Kolla upp med kommunen vad som krävs för ditt sommarstugebygge.