Att renovera en bostadsrätt

Det finns saker som man får och inte får göra när man tänker på att renovera en bostadsrätt. Då man tillsammans med en förening äger den fastighet som lägenheten finns i så finns det vissa regler som man ska följa.

Om det är större ingrepp som ska göras så kan det vara kutym att tala med styrelsen i bostadsrättsföreningen och meddela vilken typ av renovering det kommer att gälla. Om man gör allt rätt och har torrt på fötterna inför en renovering så ska det inte vara några problem att underhålla och renovera din lägenhet. Det kan finnas saker som man inte får göra i lägenheten och detta ska då stå i de stadgar som är upprättade i föreningen.

Kan man renovera själv så är det helt okay att göra det, det kan dock vara en fördel att anlita hantverkare om man inte har kunskapen inom de områden som ska renoveras. Var noga när ni väljer hantverkare så ni får en pålitlig och duktig som kommer och utför jobbet hos er. Ta gärna in offerter från flera för att säkerställa prisbilden och även referenser på tidigare arbeten som gjort för att säkerställa kvalitén.

Oavsett om man väljer att renovera själv eller anlitar hantverkare så är det viktigt att arbetet utförs på ett rätt sätt. Kolla upp så att alla försäkringar är i sin ordning innan renoveringen sätts igång. Kolla också upp så att du har ett bostadsrättstillägg i din hemförsäkring, då hemförsäkringen oftast gäller lös egendom och inte själva bostaden såsom väggar och golv med mera.