Att längta hem

När man befinner sig på karriärstegen lockar ofta storstadens möjligheter. Som ung dras många också till innerstaden på grund av dess utbud av nöjen och aktiviteter. När det är dags att skaffa familj och planerna på att få barn känns viktigare än karriär och nöjen börjar dock många att känna en längtan efter ett boende med trädgård. Kanske till en ort där man själv är född och uppvuxen.

Från buller till havets vågor

Det kanske är dags att byta ut bostadsrätten i innerstaden mot ett hus vid havet där du får andas havsluft varje morgon och där barnen får springa barfota på gräsmattan och på stranden. De flesta av oss har ett behov av att vara nära naturen och få andas frisk luft. När du känner att storstadens stress inte passar dig längre är det skog, hav och sjö som ofta lockar. Det är här man kan koppla av och finna sig själv. Det känns också som ett mer kvalitativt liv för barn att få växa upp nära hav eller natur. För de flesta kommer det ett tillfälle i livet då man stannar upp och tänker på vad man egentligen vill. Vad är det som är viktigt? Ibland behöver man bromsa och i storstadens intensitet och brådska känns det som om själen inte hinner med. Det är då längtan efter att gå utefter strandkanten och veta att man är hemma kommer. Stranden, havet och naturen är inte längre något som bara upplevs på några fattiga semesterdagar. Det är hemma.

Längre avstånd

Även om ett boende utanför stan eller till och med ute på landet kan betyda längre resväg till arbetet kanske det ändå går snabbare att ta sig till arbetet. Förhoppningsvis är bilköerna ett minne blott. Du som har möjlighet att jobba hemifrån behöver inte ens tänka på resvägen utan bara på ditt eget välbefinnande.