2 vanliga vardagsproblem och hur du löser dem

Att äga en villa är fantastiskt och jobbigt. Det är härligt att äga något eget, att ha en trädgård att sitta i. Men det är också ett projekt som aldrig tar slut för hus kräver kontinuerligt underhåll. En del problem är vanligare än andra och så länge du vet hur du tacklar dem, behöver de inte ge mycket huvudbry.

Stopp i avloppet

Det händer i gamla och nya avlopp. Stopp i avloppet kan ha flera orsaker, du kan ha spolat ned saker du inte borde, papper kan ha stelnat i röret och skapat ett stopp, håransamlingar och fett byggs upp över tiden tills vatten inte tar sig igenom och så vidare.

Lösningen är kaustiksoda eller ett rensband. Ibland kan lättare stopp även lösas med en vanlig sugpropp. Förvara alla dessa tre saker hemma så är du redo om avloppet börjar krångla. Hjälper ingen av dessa metoder kan du ringa in en rörmokare som tar sig en titt.

Trasiga uttag

Uttag och strömbrytare är ofta i plast. Det är generellt sett ett hållbart material men det blir missfärgat med tiden och kan få sprickor av hårda stötar eller om materialet blir sprött. För att hålla plasten i gott skick borde du ta för vana att torka av alla uttag och kontakter när du städar. Byt ut dem så fort de blivit skadade, så länge du är försiktig är det fullt tillåtet att byta uttag själv.