Ska man renovera själv?

Har man en bostadsrätt så har man rätten att renovera sin lägenhet inom vissa gränser. Många gånger så är det föreningen som sätter vilka regler som gäller för de lägenheter som finns inom bostadsrättsföreningen.

Att tapetsera och måla om brukar inte alls varar några som helst problem. Även byta kök och renovera sitt badrum hör till de saker som man kan göra. Frågan är om man ska renovera själv eller leja hantverkare för att utföra renoveringen. Har man inte kunskapen så är det vanligt att anlita hantverkare för att renovera bostadsrätten. Vissa saker kanske ni kan göra själv men i det stora hela så sköter hantverkaren om renoveringen.

Se till att ta in offerter från flera olika företag som kan tänkas sig att renovera din bostad. Det är en fördel att kunna jämföra offerter för att välja vilken som ska få utföra arbetet. Det är inte alltid som det billigaste alternativet är det bästa utan var noga när ni väljer vilken hantverkare som ska få uppdraget med er bostadsrätt. Kolla upp med andra som har använt sig av någon som kanske kan rekommendera ett företag som de vet gör ett bra jobb.