Sälja din bostadsrätt

Om du planerar att sälja din bostadsrätt finns det några saker du bör tänka lite extra på. Dessa saker kan i slutändan hjälpa dig att utföra en smidigare försäljning. Först och främst bör du ställa dig frågan om det är bäst att sälja privat eller via en fastighetsmäklare.

Värdet på din bostadsrätt är det första du bör ha koll på. För att veta mer om just din bostad bör du veta vad prisvärdet ligger på i ditt område samt om det är ett populärt ställe att bo på, vilket kan få priset att öka. Priset beror också på hur stor boyta din fastighet har och hur dess tillstånd ser ut, skriver Hemnet. Där står det även att du bör kontakta en mäklare för att få ut all viktig information och ta reda på hur högt priset kan bli. Genom att känna till det blir det enklare för dig att leta efter en ny bostad, då du alltså vet på ett ungefär hur mycket pengar du har att röra dig med.

En mäklare hjälper till att uppskatta värdet samt håller i visningar, annonsering och har hand om kontraktet. Med andra ord kan mäklaren hjälpa till med så gott som hela processen, men hur vet du vilken mäklare som passar dig och ditt område? För att underlätta jakten på den rätte är ett bra alternativ att jämföra olika mäklare för att se vad de har att erbjuda. Detta kan du göra online på sidor som jämför mäklare. Därefter är det upp till dig som säljare att välja. Med andra ord är det ett schysst tillvägagångssätt för att nå fram till ditt mål.

Sist men inte minst ska du som säljare förbereda bostaden för visningar. Städa, rensa och inred i en riktig homestaging-anda. Detta kan få dig att snabbt komma igång med försäljningen.