Problem med avloppet

Avloppet är en av delarna på huset som man sällan tänker väldigt mycket på så länge det fungerar som det ska. Men när man väl börjar få problem med det märker man snabbt hur beroende man är av att det fungerar korrekt.

Det finns ett antal olika problem som kan uppstå med avlopp men det klart vanligaste är helt enkelt stopp. För att fixa detta är det absolut enklast ta hjälp av en expert, och det finns då ingen brist på rörmokare i en stad som Stockholm. Den vanligaste lösningen på stopp i avloppet är högtrycksspolning och den är väldigt effektiv.

För att undvika problem med avloppet ska man först och främst vara medveten om vad man inte bör slänga ned i det. När det gäller toaletten är det viktigt att man bara slänger ned toalettpappret där. Detta är nämligen tillverkat för att upplösas i vatten. Det har hänt många gånger att folk kastar ned hushållspapper i toaletten också och det är verkligen inte rekommenderat då hushållspapper istället suger åt sig fukt.

När det kommer till köket är det ju väldigt vanligt att mindre matrester och annat kan hamna i avloppet när man sköljer av både det ena och det andra. Någon liten matbit kanske inte av sig själv orsakar ett problem, men det är bäst om man kan undvika även dessa småbitar. Detta är något man enklast gör genom att använda sig av ett avloppsskydd.

Men det viktigaste av allt vad gäller avloppet i köket är att inte hälla ned fett i det. Först och främst är det ju flytande så det kommer inte att fångas upp av ett avloppsskydd, och när de väl kommer ned i avloppet kyls det ned och stelnar. Detta kan lätt orsaka stopp om man gör det ofta. Detta fett bör man istället torka upp med hushållspapper efter det svalnat och kasta bort i matavfallspåsen.

Men när man talar om avloppet är det ju inte bara begränsat till vad som händer i köket. I badrummet har vi ju inte bara handfat och toalett kopplat till avloppet, utan även golvbrunnen i duschen eller under badkaret. Och dessa är också viktiga att du använder på rätt sätt och rengör regelbundet.

Börjar vi titta i golvbrunnen är det ju främst hår som ställer till besvär. Och för att undvika problem är det bäst att rengöra golvbrunnen efter varje dusch eller bad. Vidare till handfatet är det ofta samma sak där. Men här är det främst för män som rakar sig som riskerar problem med hårrester. Att kontrollera vattenlåset under handfatet emellanåt är då rekommenderat.

När det kommer till toaletten är det viktigt att inte spola ned något annat än det som kommer ut ur kroppen och toalettpapper. Toalettpapper är nämligen designat för att lösas upp i vatten sakta men säkert. Något hushållspapper eller våtservetter är inte det och kan lätt orsaka stopp.