Organisera flytten och det nya hemmet

En flytt är det perfekta tillfället att rensa bland sina tillhörigheter. Att bara ha kvar sina viktigaste ägodelar gör inte bara flytten enklare utan ger dig dessutom otroliga möjligheter att få en ny start i ditt nya hem.

Vad skall bort?

Hur skall man då tänka när man rensar? Smpl är ett företag som arbetar med att hjälpa människor när det kommer till ordning och organisation. I deras artikel om att rensa hemma så lister de några frågor som man kan ställa sig själv för att lista ut om bör behålla en pryl. Den första är kanske den enklaste frågan, älskar jag den? Vissa prylar så som foton på släkt och vänner eller andra föremål som är kopplade till viktiga händelser eller personer i våra liv går helt enkelt inte att slänga. Efter det följer de upp med mer praktiska frågor. Förenklar prylen vardagen, passar den in i hemmet och några till. Svarar man ärligt på alla dessa så är det många föremål som man skulle kunna kasta utan några som helst problem.

Efter det gäller det bara att tänka efter var alla saker man vill göra sig av med ska. Om man tror att någon annan kan vilja ha dem så är det alltid bäst att ge bort dem antingen till en specifik person eller till välgörenhet.

Planera flytten

När det är klart att man skall flytta så är det bra att tidigt planera in en tid där alla inblandade i familjen kan sitta ner och planera arbetet som behöver göras framöver. Dels finns det självklart mycket pappersarbete att hålla koll på men på detta mötet fokuserar vi på den fysiska flytten. På det mötet kan man göra upp en checklista för vad som skall göras. Vilka områden som skall packas ner och vilka som skall göra det.

Organisera i nya lägenheten

När man flyttar in är ett perfekt tillfälle att strukturera upp hur hemmet skall vara strukturerat. Man har en helt bland duk att arbeta med.

Fokusera sedan på ett område åt gången och bestäm vad som skall vara där, om du behöver småförvaring så som lådor och liknande samt hur det skall märkas.