Inreda ett litet sovrum

Ett litet utrymme kan vara svårt att inreda, alla möbler man väljer sväljer hela utrymmet och en lätt klaustrofobisk känsla kan lätt infinna sig. Genom att använda sig utav möbler anpassade för små utrymmen, kan man få in de element man vill utan att det blir för fullt.

Det finns företag som specialiserar sig på möbler till trånga utrymmen och exempel på detta är IKEA som har kvadratsmarta lösningar. Det finns också bra inspiration att få hos företag som tillverkar möbler för hotell till exempel.

Små utrymmen behöver inte alls blir för övermöblerade, bara man tänker sig för när man inreder. Det kan till exempel vara smart att ha förvaring i soffan och under sängen. Att göra platsbyggda möbler är också en bra lösning, här kan man ta hjälp av en snickare för att få möbeln att passa.

Använd höjden i rummet för förvaring. Att sätta upp hyllor där man kan förvara saker är en smart lösning. De tar ingen plats på golvet och med en pall är de ändå lätt åtkomliga.

Väggen kan även vara plats för ett uppfällbart bord som du enkelt fäller ut för att sätta dig och jobba vid. Genom att göra smarta lösningar ter sig rummet större än det verkligen är och ett utrymme utan en massa saker överallt ger en fridfullare känsla.