Håll bostadsrätten i gott skick

Oavsett om du vet att du kommer sälja din bostadsrätt i framtiden eller om du planerar att behålla den under ett längre tag så är det enormt värdefullt för dig att hålla lägenheten i så gott skick som möjligt.

Dels så kan förutsättningarna ändras så att du snabbt kan behöva sälja din lägenhet. Då är förutsättningar betydligt bättre om allt är välskött.  Vad är det då som menas med en välskött bostadsrätt?

Ta ditt ansvar i föreningen

En av delarna i en välskött bostadsrätt är att föreningens ekonomi är bra. Detta är något som ni och alla andra i föreningen gemensamt ansvarar för. För att göra det bästa i denna frågan är det viktigt att du deltar på årsmötet och andra aktiviteter samt sätter dig in i föreningens ekonomi och byggnadens behov.

Håll det städat

Att hålla sitt hem städat är något som även det är viktigt för att minska slitage och skador. För många räcker tyvärr inte alltid tiden till när man skall hålla allt städat fullt ut. I dessa fallen är det bästa att ta hjälp av ett proffs som vet vilka vrår man så lätt glömmer och hur man genomför all städning effektivt.

Ytrenovering

En sista insats som kan vara värd väldigt mycket är att regelbundet genomföra ytrenoveringar. Detta betyder helt enkelt att byta tapet eller måla om alternativt att lägga nytt golv. De två tidigare alternativen är oftast mycket enkelt att göra själv samtidigt som det kan höja värdet något enormt på bostaden både för dig själv och för möjliga köpare.