Ge inredningen ett snabbt ansiktslyft

Att förnya allt från en möbel till ett helt rum behöver inte kräva en veckas arbete eller kosta skjortan. Är man villig att använda sig av några alternativa metoder kan man åstadkomma mycket på förhållandevis kort tid och för en billig slant. Här kommer några praktiska tips om just detta.

Måla trämöbler

Trämöbler är i grund och botten väldigt tacksamma möbler. Om de någonsin börjar se gamla och slita ut kan man bara slipa dem lite och slänga på ett nytt lager färg. Och genom att måla om den i en helt ny färg kan man få den att pass ihop med annan inredning snabbt och enkelt. Se bara till att vara medveten om vilka steg som bör göras för att få ett riktigt bra resultat.

Klä om ytor med dekorplast

Vare sig det gäller en bänkskiva, ett bord eller några hyllplan kan man förändra dess utseende på fantastiska vis med något så enkelt som dekorplast. Dessa går att hitta i mängder av varianter, allt från blommiga mönster till det som liknar marmor. Denna metod fungerar bäst på ytor som inte råkar ut för mycket slitage, som köksbänken,  då plasten inte håller för vad som helst direkt.

Nya kuddar, filtar och plädar

Detaljerna kan göra väldigt stor skillnad och i ett rum som vardagsrummet eller sovrummet kan man skapa nya fräscha intryck bara genom att byta ut saker som kuddar, filtar och plädar. Välj gärna ut några med komplementfärger till den omkringliggande inredningen för att skapa härliga kontraster.

Sätt upp en fondvägg

Har man blivit lite trött på väggarna i ett rum behöver man inte alltid måla eller tapetsera om absolut allt. Istället kan man välja ut en vägg och göra om den till en snygg fondvägg. Tänk bara på att den ska på något sätt kunna passa in med de resterande väggarna.