Från bostadsrätt till eget hus

Har ni bestämt er för att sälja er bostadsrätt för att köpa ett hus så är ni bara att gratulera. Skillnaderna mellan att äga en bostadsrätt och ett hus är egentligen inte så stora, det kan kännas att man får mer frihet med ett eget hus.

Med en bostadsrätt så behöver man inte fundera lika mycket på fasad och andra grejer som när man äger ett eget hus. Med ett eget hus så har man ett ansvar för underhåll och se till så att allt från hussiffror till fasad är i gott skick. Som husägare så är underhållet viktigt av det hus som man skaffat sig.

Beroende på husets status så kan man plöja ner hur mycket pengar som helst i ett äldre hus. Samtidigt som värdet höks på fastigheten så får man hålla på med något som man kanske har intresse av, att renovera. Är man något så när händig så kan man göra mycket själv och planera renoveringen utifrån den ekonomi man har.

Ibland så kommer det obehagliga överraskningar med hus som att värmen inte fungerar eller det är stopp i något avlopp. Det får man räkna med som husägare. I ett hyreshus så ringer man vicevärden och problemen blir lösta på ett eller annat sätt. Med hus är det du som är vicevärden.

Vi hoppas att det inte blir allt för många och stora problem med ert nya hus och att ni kommer att trivas där. Lycka till med eventuell renovering och skör om huset och gör det underhåll som krävs allt eftersom.