Dekorera din inglasade balkong

Många bostadsrätter har inglasade balkonger idag. Det är några extra kvadratmeter att leva på som också bjuder på härlig utsikt. En inglasad balkong innebär inte att den går att använda året om, de är inte isolerade för att klara våra kyliga vintrar. Men eftersom allt på balkongen skyddas från regn och vind, är det ändå fritt fram att inreda som du vill!

Unika väggar

En inglasad balkong har oftast inte så mycket väggyta att leka med, så utnyttja det som finns! Börja med att sätta upp lite hyllor där ute. Där kan du ställa vackra blommor långt in på hösten och kanske en portabel radio så du kan lyssna på morgonradio innan jobbet. Väggarna kan också dekoreras med fasadsymboler, liknande dem man gärna sätter på tomma fasadytor. Det finns många olika symboler såsom djur och blommor samt att du själv väljer storlek och färg.

Möbler

Ska möblerna stå ute året om är det bäst att undvika känsliga tyger och material. Plast, hårda träslag, metall eller rotting fungerar bäst. Tänk dock på att metall blir väldigt kall och kanske inte är lika bekväm att sitta på när det börjar bli kallt ute. Köp smarta möbler som erbjuder extra förvaring såsom puffar och soffor med lock. Där du kan förvara extra filtar, en skön fårfäll eller tjocksockar.

Växter

Gröna växter gör vilket som rum som helst mer hemtrevligt, dock är det inte många inomhusväxter som överlever minusgrader. Du kan ställa ut dina krukväxter under tidig vår och behöver inte ta in dem förrän sen höst. Under vintern kan du ställa dit konstgjorda blommor istället, om du vill behålla grönskan året runt.

Passa på att skapa en liten odlingshörna om du har plats. En inglasad balkong bli väldigt varm på somrarna och det skapar ett utmärkt klimat för att odla lite mer exotiska grönsaker och frukter, exempelvis tomater, vindruvor och citroner.