Att hålla ett rent hem

Att komma hem till stök och smuts är inte trevligt. För ens eget bästa är det absolut värt tiden och energin som krävs för att hålla hemmet rent och fint. Här kommer några tips för att uppnå detta.

Anlita hemstädning

Söker man en helhetslösning blir det inte bättre än att helt enkelt anlita någon att sköta städningen. Man kommer att behöva lägga ut lite mer pengar, men detta får man ju sedan igen i form av tid, och om det gamla talesättet ”tid är pengar” stämmer är det ju bara en fråga om vad denna tid är värd. Det finns riktigt bra företag som kan erbjuda hemstädning i Stockholm och lösa detta problem åt en.

Förebygga smuts och stök

Känner man dock att man har tid att tackla detta problem själv är det bra att börja arbeta i ett förebyggande syfte. Städar man bara när det är uppenbart smutsigt eller stökigt kan man ha genom overksamhet skapat mer arbete än om man skulle gjort lite arbete nu och då. Se därför till att inte låta saker stå för länge utan plocka bort så fort de använts färdigt. Torka även av ytor som köksbänk, handfat och liknande efter man är klar med dem.

Veckostädning hjälper stort

Förebyggande tar en bara så långt. På flera håll kommer det ändå dyka upp smuts som måste tas itu med. Den första försvarslinjen för detta är veckostädningen. Markera ut en dag och en tid varje vecka då det är dags att hugga tag i dammsugaren och andra städredskap som kan behövas för att göra en lite mer grundlig städning i hemmet. Detta behöver inte ta värst lång tid, bara se till att ingen smuts är synlig.

Storstäda en eller två gånger om året

Kan man offra en eller två dagar varje år och städa saker som ugnen, bakom kylskåp och frys och andra platser där smuts söker sig in är det egentligen allt som behövs för att hantera det värsta. Detta kommer ju vara betydligt mer omfattande men följer man några bra tips kan man underlätta processen och se till att man inte missar något. Lite underhållning som musik eller en bra ljudbok är också rekommenderat.